Priča o Međugorju

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu, smješteno u blizini gradića Čitluka u južnom dijelu Hercegovine.

Hercegovina na jugoistoku graniči sa Crnom Gorom, na istoku s Bosnom, na jugozapadu s Hrvatskom, a malim dijelom izlazi i na Jadransko more. Glavni kulturni i administrativni centar Hercegovine je Mostar, poznat i kao jedan od najslikovitijih gradova balkanskog dijela Sredozemlja. Na međugorsku klimu ponajviše utječe blizina Jadrana i sama nadmorska visina; zime su blage a ljeta topla, uz kišu u hladnijim periodima.

Međugorska mala rimokatolička marijanska župa postala je svjetski poznatom kao Svetište Kraljice Mira, Gospe Međugorske. Ovaj naziv dobila je zahvaljujući nizu ukazanja Blažene Djevice Marije, koja su počela još davne 1981., a nastavljaju se sve do danas, šireći poruke mira, molitve i ljubavi.

Međugorje tako svake godine privlači stotine tisuća hodočasnika i turista, koji ovdje pojedinačno ili u grupama traže i pronalaze svoj mir.

Sport Centar Circle International nudi tišinu i izolaciju u prirodnom ambijentu koji se nalazi 2.5 kilometra od glavne župe Svetog Jakova.

Vise info o Medjugorju:

http://www.medjugorje.hr/hr/

http://www.medjugorje-info.com/hr/

http://www.hercegovina.info/vijesti/hercegovina/medjugorje/

Mirno-mjesto-za-odmorsvetiste-1svetisteMedjugorje

Svetište Kraljice Mira, Gospe Međugorske